От утре пускат движението на МПС през Орлов мост
От утре пускат движението на МПС през Орлов мост / netinfo

От утре ще бъде пуснато движението на МПС през "Орлов мост" по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Цар Освободител", съобщи пресцентърът на Столичната община.

От утре до сряда /15 август/ е забранено влизането на МПС по изходящото пътно платно на бул. "Цариградско шосе" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо Яворов", като движението на МПС се извършва двупосочно по входящото пътно платно на бул. "Цариградско шосе" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П. К. Яворов".

От четвъртък /16 август/ до неделя /19 август/ се забранява влизането на МПС по входящото пътно платно на бул. "Цариградско шосе", като движението ще се извършва двупосочно по изходящото пътно платно на бул. "Цариградско шосе".

Движението на МПС по бул. "Цариградско шосе" ще бъде регулирано с необходимите пътни знаци за временната организация.

Във връзка с въведените временни ограничения е променен и режимът на светофарните уредби на кръстовищата около "Орлов мост".

От утре отпада временната организация на движение на автобусните линии с номера 9, 72, 76, 84, 94, 114, 204, 213, 214, 280, 284, 305, 306 и 604, като до 19 август остава временно закрита спирка "Полиграфически комбинат".

До 19 август е променен временно маршрутът на тролейбусните линии, минаващи по бул. "Цариградско шосе".

Тролейбусите по линия 4 се движат от ж.к. "Дружба-2" до болница "Света Анна".

Тролейбусите по линия 5 пътуват от надлез "Надежда" през площад "Руски паметник" и площада пред паметника на Васил Левски, до ж.к. "Хаджи Димитър".

Тролейбусите по линия 8 се движат от площада пред паметника на Васил Левски, до Сточна гара, а по 11 линия - от Площада на авиацията до ж.к. "Младост-1".