/ БГНЕС, архив
Призоваха политическото ръководство да чуе исканията им
От ДПС поздравиха служителите на МВР за днешния професионален празник и призоваха политическото ръководство на Министерството да чуе исканията им.
 
Хамид Хамид пожела щастие, здраве и късмет на служителите на реда, както и професионални успехи. "Нека този празник тази година, на който те не празнуват, а протестират, да е последен в този вид. Нека следващата година празникът им да е истински, а не да протестират за по-високи доходи и за решаване на проблемите в МВР", каза той от парламентарната трибуна.
 
Заплатите в МВР трябва да се увеличат, но възможностите са от догодина

Хамид поздрави и министъра на вътрешните работи, и целия политически кабинет, но отправи и апел към тях - да чуят какво искат полицаите.
 
"Чуйте тези хора, те не протестират, защото не искат да празнуват, те протестират, защото ножът е опрял до кокала", коментира той. Много години търпят, много години обещаваме, отбеляза Хамид.
 
Полицаите излизат на протест навръх професионалния си празник

По думите му похвално е това, което управляващите правят в образованието и беше представено в декларация на ГЕРБ от парламентарната трибуна, но поиска подобен твърд ангажимент от ГЕРБ и за решаване на проблемите в МВР.
БТА