Освободиха без мерки за неотклонение Дойчин Дойчев и Руслан Колев
Освободиха без мерки за неотклонение Дойчин Дойчев и Руслан Колев / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Надя Коцева

Специализираният наказателен съд пусна късно снощи от ареста Руслан Колев, спряган за организатор на транспортирането на кокаина, намерен в кораба „Свети Николай”. Заедно с него на свобода излиза и собственика на кораба Дойчин Дойчев. Двамата остават без мерки за неотклонение.

Магистратите прецениха, че срещу тях не са събрани никакви доказателства за съпричастност към трафика на кокаина. В съдебната зала адвокатите представиха данни според които фирмата, собственост на Дойчев, само е менажирала кораба и е следяла за безопасността на плаването му. Самият плавателен съд е собственост на фирма, регистрирана в Лондон.

Разследващите не са събрали и доказателства за познанство между двамата обвиняеми и капитана на кораба „Свети Николай”. Следователно няма как да се направи извод, че те представляват организирана престъпна група, посочи съдебният състав.

Корабът „Свети Николай” беше задържан миналата седмица от испанските власти. От полицията обявиха, че на борда му са били открити три тона кокаин, но до момента и за това не са представени официално доказателства пред родния съд.