Оставиха в ареста австралиеца-педофил от Варна
Оставиха в ареста австралиеца-педофил от Варна / netinfo

Австралиецът Джозеф Лий Смит, разследван за блудство с малолетни и за създаване и разпространение на порнографски материали, остава в ареста. Това реши Варненският апелативен съд, потвърждавайки определение на Окръжния съд от миналата седмица, с което чужденецът бе задържан под стража.

35-годишният лекар, който е в страната ни като турист, е обвиняем за създаването на порнографски материали, снимки и видеозаписи, като блудствал с 4 малолетни момчета от Варна. За такова престъпление се предвижда до 6 години затвор и глоба до 8000 лв.

Според показания на потърпевшите деца престъпната дейност на австралиеца започнала още през лятото на тази година. Смит е бил задържан при полицейска акция на 7 ноември, а част от децата, с които е блудствал, са били в квартирата му. При обиска са били иззети видеокамера, фотоапарат, дискове, медикаменти, секс стимуланти и секс атрибути.

Съдът отказа да измени мярката за неотклонение на Смит с мотива, че ако е на свобода, може да се укрие или да извърши други престъпления. Към материалите по делото магистратите приеха и постановление на Варненска окръжна прокуратура, с което на австралиеца е наложена забрана да напуска България.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.

Други новини от Варна