Оспорват новите наредби за обучение на кандидат-шофьори
Оспорват новите наредби за обучение на кандидат-шофьори / cнимкa: Sofia Photo Agency

Съюза за обучение в Автомобилния транспорт е изпратил жалба до Върховния административен съд относно новите наредби за условията и реда на обучение на кандидат-шофьорите. Това съобщи Иван Лулчев адвокат на браншовата организация.

В работната група, която е утвърдила новите наредби, участват представители на обкръжения от фирми, които прокарват личностни интереси. Изискванията целят унищожаване на конкурентната среда в бранша и налагане на монопол на пазара. Това се казва в декларираното от общото събрание становище, изпратено до министъра на транспорта Петър Мутафчиев и и.д. директор на Агенция „Автомобилна администрация”.

Според адвокат Иван Лулчев браншът не е съгласен учебните кабинети да бъдат оборудвани с мултимедиен проектор и система за интерактивно обучение. Както и със задължението преподавателят да разполага с офис и учебен център в една и съща зала. Подобни изисквания са финансово непосилни, категорични са от сдружението. Те заплашиха с протестни действия ако не се срещнат с министъра на транспорта.