/ ThinkStock/Getty Images
Основата версия, върху се работи, за проникване в имот на бившия заместник-министър Бранимир Ботев снощи, е опит за кражба. Това съобщи във Варна след оперативно съвещание главният секретар на МВР Младен Маринов. Той уточни, че всички други насоки, ако се появят такива, също ще бъдат проверени.
 
Към момента няма задържани лица по случая, съобщи още главният секретар и допълни, че се работи по оперативната информация, която колегите му имат и в момента се проверява. Той каза още, че по време на инцидента Ботев не е бил в къщата, а сигналът е подаден от сина му. Информацията е за едно лице, което е прескочило оградата и е проникнало в имота. Няма данни да е откраднато нещо, както и за заплахи към Ботев, обясни още Маринов.

Маскирани и въоръжени уплашили семейството на бивш зам.-министър в дома му
 
Той коментира още, че тепърва се проверява дали има видео записи в района. Продължаваме работата, сезонът е такъв, че голяма част от криминалния контингент се насочва към морските курорти и градове и имаме няколко случая на подобни кражби в такива райони, каза още главният секретар на МВР.
 
По случая колегите са направили всичко необходимо, реакцията е била изключително бърза и в рамките на 5 минути от подаване на сигнала те са посетили мястото, обобщи той.