Още не са открили изчезналото семейство край село Винево
Още не са открили изчезналото семейство край село Винево / снимка: DarikNews.bg, архив

И третият ден в търсене на изчезналото семейство край село Винево приключи без резултат. От Областната противопожарна служба в Хасково съобщиха, че днес в издирването са участвали над 100 души - пожарникари, полицаи и доброволци от селото.

В четвъртък късно вечерта 4-членно семейство от Кърджали бе отнесено от пороите край селото. В петък по обяд бе открито тялото на 55-годишна жена. Засега обаче от мъжа й, дъщеря им и 4-годишното им внуче няма и следа.

В понеделник издирването ще продължи. Засега водолази не са включени в него, защото условията не позволяват. Ако се прецени, от Пловдив ще бъде извикан водолазен екип, възможно е и ново включване на екипи от планинската служба със следово куче. От Пожарната не очакват някой от тримата да е оцелял.

До момента спасителните екипи са открили единствено тялото на 54-годишната Ресмие Хакив Рамадан. Продължава издирването на съпругът й Мюмюн Хакиф Рамадан, дъщеря им Ширин и 4-годишния им внук Мерт.

Ресмие е работела е като начална учителка в с. Черноочене. 55-годишният й съпруг Мюмюн също е преподавал. 30-годишната им дъщеря Ширин Рамаданова е завършила медицина и е работела като кардиолог в кърджалийската болница. С тях във фаталната нощ е било и 4-годишното й дете Мерт.

Четиримата гостували за кратко в родното си село Винево, където валял пороен дъжд. Около 22.30 ч. тръгнали с колата си да се прибират в Кърджали. Оттогава никой не ги е виждал, а за изчезването им роднините разбраха едва вчера, след като случайно в дерето до моста бе открита колата им.

Други новини от Хасково