Срам ме е, че вчера гласувахме заедно със статуквото. Това обяви Кирил Симеонов, депутат от ПГ на "Има такъв народ" от парламентарната трибуна. Малко след това той потвърди в кулоарите, че напуска групата на ИТН.

Физически сблъсък между депутати в парламента (ВИДЕО/СНИМКИ)

"Когато се видях със Слави Трифонов, той ме попита за какво съм в политиката. Аз му казах, че съм тук, за да се борим против статуквото. Вчера ние гласувахме с това статукво и мен ме е срам от това нещо", заяви Симеонов. Той става шестия депутат, напуснал групата на ИТН.

ИТН: Премиерът Петков звъни на още наши депутати с молби и заплахи да се отцепят

"Години наред съм опонирал на ГЕРБ във Варна и съм длъжен да го заявя, защото когато довечера се прибера при децата си, аз трябва да мога да ги погледна в очите", обясни още Кирил Симеонов. Думите му бяха последвани от бурни аплодисменти в залата, а част от бившите депутати на ИТН го посрещнаха с прегръдки.
 

Кирил Симеонов
БТА

Ето кои са петимата депутати, които напускат „Има такъв народ“ (ОБЗОР)

Симеонов отказа да каже как ще гласува при вота на недоверие. Тъй като по думите му в момента му е "много емоционално".

"Никакви пари не съм взимал, никакви обещания не съм получавал. Аз съм лоялен човек, не ми беше лесно да взема това решение. Не съм спал, излязох на улицата и едно момче се разплака пред мен. Г-н Каримански ми каза да послушам сърцето си. И аз така направих. Няма натиск срещу мен, но не съм се записал да гласувам с ГЕРБ и ДПС", заяви още Кирил Симеонов.

Няколко часа по-късно председателстващият заседанието на парламента Атанас Атанасов обяви, че Симеонов е подал заявление за напускане на парламентарната група на "Има такъв народ".

Той се освобождава като член и председател на Комисията по електронно управление и информационни технологии и като член на Комисията за бюджет и финанси. Освобождаването се обявява, без да се обсъжда и гласува, уточни Атанасов.

В началото на тази седмица петима депутати от "Има такъв народ" се отцепиха от групата, след като обявиха несъгласие с напускането на коалицията и вътрешнопартийната политика, водена от лидера Слави Трифонов.