Адвокат е поръчал обира в Роженския манастир - тази версия проверяват разследващите. Днес бяха задържани още двама и така в ареста вече са 7 души. Един от тях - адвокат.
 
Очакваше се прокуратурата да обяви дали задържаните вчера петима души ще останат в ареста за повече от 24 часа или част от тях ще бъдат освободени заради липса на доказателства. До момента обаче официално съобщение няма. За новите двама задържани разследващите тепърва ще установяват дали имат съпричастност към престъплението, съобщава NOVA.

Дръзко нападение: Маскирани нахлуха в Роженския манастир, завързаха свещеника
 
Информацията за арестуваните остава оскъдна. Четирима от петимата задържани са тийнейджъри. Петият е 44-годишен адвокат от Сандански. Близките му отказват коментар. А манастирът тази сутрин отново отвори врати след обира.
 
Мъжете се опитали да разбият зазидан прозорец, те влезли в светата обител със стълба, покачили и разбили част от камъните. Очаква се в най-скоро време щетите да бъдат възстановени. "Не е чак толкова голяма щетата по отношение на сградата, така че съвсем лесно може да се поправи", каза архимандрит Епифаний, игумен на Роженския манастир.

Разкриха подробности за нападението в Роженския манастир (ОБЗОР)

Извън материалното обаче, духовниците тук коментират, че раната в сърцето на Светата обител ще се лекува дълго. Никой не очаквал подобно дръзко посегателство.
 
"Връщане в средновековието... Отецът е в добро състояние, той няма как съвсем доброволно да предаде цял манастир на група не знаещи какво правят деца. За голямо съжаление, което е така циничното, така младежи да издевателстват над така сериозен човек вече на възраст", заяви още архимандрит Епифаний.

Вижте снимки от Светата обител (СНИМКИ)

"Хората явно наистина нямат ум, защото едва ли тук биха намерили съкровище, точно в манастира, едва ли съкровищата се държат в манастира, на друго място да, но не и точно тук", каза човек, дошъл да се разходи до манастира.
 
Манастирът е бил основно реставриран в средата на миналия век, затова според духовниците няма никаква вероятност в стените му да има скрити съкровища или жълтици.
nova.bg