Очакват се повишения на речните нива
Очакват се повишения на речните нива / DarikNews.bg, архив

Повишения на речните нива ще преобладават днес и утре, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), позовавайки се на информация от НИМХ-БАН. Водните количества на повечето от наблюдаваните реки в страната са около праговете за високи и средни води.

В Дунавския басейн днес и утре, вследствие на прогнозирани валежи, са възможни незначителни повишения на нивата на наблюдаваните реки в целия басейн. По-значителни повишения са възможни във водосборите на реките Огоста, Искър, Вит, Осъм и Янтра.

Времето на 26 април: Може да ни изненада сняг

В Черноморския басейн днес, в резултат на прогнозирани валежи, са възможни краткотрайни повишения на речните нива, по-значителни - в южночерноморските реки.

В Източнобеломорския басейн днес и утре, вследствие на прогнозирани валежи, са възможни повишения на водните нива във водосборите на реките от басейна. По-значителни се очакват да бъдат в горното течение на р. Марица и притоците й, както и в средното течение на р. Тунджа.

В Западнобеломорския басейн днес, в резултат на прогнозирани валежи, са възможни повишения на водните нива на реките от басейна. По-значителни повишения са възможни в средното течение на р. Струма и горното течение на р. Места.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg