Засилен трафик към София се очаква днес. Причината - в Светлата седмица работните дни бяха само два и много хора сляха почивките си между Великден и Гергьовден.

Километрично задръстване на АМ "Хемус". Причината - тежка верижна катастрофа минути преди 16:00 часа, когато тир, автовоз и лека кола се сблъскват 22 километра преди София.

Катастрофа с пострадали ограничи движението на АМ „Хемус“

Линейката тръгва в минутата, в която е подаден сигналът. 21-годишна жена е тежко ранена и откарана незабавно в болница в столицата, където се борят за живота й. Верижният инцидент предизвика километрично задръстване на магистралата. Наложи се камионите да се отбиват, за да изчакат. А стотици автомобили останаха блокирани в тапата.

На 29- и 30-и април над 500 000 души тръгнаха на път от София към провинцията. Затова и очакванията са през днешния ден да има засилен трафик. Към обяд движението на входа на столицата при магистрала „Тракия” е интензивно, но без образували се задръствания. 
 

„Очакваме около 400 000 автомобила да се върнат в столицата. На 4-и май едва 90 000 коли са влезли в София. Движението ще е значително натоварено и апелираме водачите да не предприемат рискови действия и да планират пътуването си”, каза инж. Даниел Иваничков от АПИ.

При 159-ия километър на магистрала „Тракия” е организирано реверсивно движение, като в посока София ще има две ленти за движение. „Обходният маршрут за улеснение на трафика във Владая е използването на „Струма”. За „Тракия” апелираме да се използва Подбалканския път, който е в доста добро състояние”, каза още инж. Иваничков.

Очаква се интензивен трафик в края на почивните дни

Инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция обясни, че всички технически средства за контрол на скоростта са на терен. „От началото на великденските празниците до момента са загинали 18 души по пътищата. Нека бъдем внимателни и не усложняваме допълнително ситуацията, която очакваме да е сложна”, апелира Близнаков.

Сутринта на граничния пункт с Гърция „Кулата” обстановката е спокойна. Очакванията са трафикът да се засили значително заради интензивното движение в посока южната ни съседка през изминалите дни. Проблематични точки са „Кресненското дефиле” и отсечката между Благоевград и Симитли.
NOVA