Обраха Червения кръст в Хасково, задигнаха огнеупорна каса с близо 5000 лв.
Обраха Червения кръст в Хасково, задигнаха огнеупорна каса с близо 5000 лв. / снимка: DarikNews.bg, архив

Неизвестни крадци задигнаха огнеупорна каса с близо 5000 лв. от Областния съвет на Българския червен кръст в Хасково, съобщиха от Областната полицейска дирекция в града. Сигналът е подаден в полицейското управление вчера в 8.11 ч.

На място е изпратен автопатрул, който е констатирал, че за времето от 18.50 ч на 8 до момента на заявяването на кражбата извършителите са проникнали в служебно помещение, след като разбили входната му врата. Последвало е разбиване и на всички вътрешни врати на втория етаж и от стая на касиера е открадната огнеупорна каса с размери, в която е имало счетоводни документи и 4800 лева. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Това е чудовищно деяние, коментира секретарят на областната структура на БЧК в Хасково Минка Мечеринкова. Тя уточни, че въпросната каса тежи 400 кг и е произведена през 1936 г. Парите в нея са такси от различни курсове, средства за стопански разходи и т.нар. бедствен резерв.

Сградата не се охранява от СОТ. В Областния съвет на организацията работят на щат шестима души. Не подозирам никого от тях, аз работя с тези хора от много години и им имам пълно доверие, каза Мечеринкова.

Още новини от Хасково