Обявяват резултатите от проверка по случая „Куцаров”
Обявяват резултатите от проверка по случая „Куцаров” / снимкa: Sofia Photo Agency / Вътрешният министър Михаил Миков

Очаква се днес от МВР да обявят резултатите от вътрешната проверка на Инспектората за смъртта на Пламен Куцаров. Той почина след като бе задържан при спецакция за участие в група за отвличане.

На 21 януари Куцаров бе разпитан с детектор на лъжата в Института по психология на МВР. След това е трябвало да бъде откаран до сградата на полицията на Лъвов мост. По пътя обаче му прилошало. Криминалистите тръгнали към Пирогов, но лекарите там само констатирали смъртта му. Задушаване е най-вероятната причина за смъртта на Куцаров, твърди адвокатът Тодор Апостолов като се позовава на медицинската експертиза.

След инцидента вътрешният министър Михаил Миков временно отстрани от длъжност директора на Дирекцията за “Противодействие на организираната и тежката престъпност” комисар Петър Владимиров, заместникът му главен инспектор Калин Михов и началника на сектор “Контратероризъм” комисар Атанас Димитров, а старши комисар Деньо Терзийски, който оглавява дирекция “Досъдебно производство” беше пенсиониран.