В неделя над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, в равнините и низините преди обяд ще е мъгливо. Над югозападните и планинските райони ще преобладава слънчево време, вечерта и там ще се заоблачи. Късно вечерта в крайните северозападни райони отново ще завали дъжд. Ще духа слаб до умерен предимно южен вятър. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна, преди обяд на много места ще е мъгливо. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

От минус 12 до 17 градуса през декември – ще има ли сняг за коледните празници

Над планините ще преобладава слънчево време, късно вечерта ще се заоблачи. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

В понеделник вятърът ще остане от юг-югозапад и ще е сравнително топло за периода. Ще бъде облачно, в Западна България с валежи от дъжд, значителни по количество на места в крайните югозападни райони. През нощта срещу вторник и във вторник, с ориентиране на вятъра от северозапад, ще прониква студен въздух. В планинските райони и във високите полета в Западна България дъждът бързо ще премине в сняг.

Във вторник валежите ще обхванат и Източна България. С продължаващото понижение на температурите на места в Дунавската равнина и Предбалкана ще вали сняг, а в източните райони и Горнотракийската низина - дъжд. Повишена вероятност за значителни по количество валежи има на места в Южна България.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА/НИМХ