Няма задържани роми за побоя в „Захарна фабрика”
Няма задържани роми за побоя в „Захарна фабрика” / netinfo
До този момент няма задържани роми, участвали в побоя в столичния квартал „Захарна фабрика” въпреки, че имената и местообитанието на извършителите са известни. Това заяви кметът на район „Илинден” Румяна Дойчинова пред Комисията по вътрешен ред и сигурност към Столичната община.

Румяна Дойчинова опроверга информацията от Трето Районно управление в „Захарна фабрика”, според която извършителите на побоя са задържани. По думите й напрежението в квартала ескалира, зачестяват и нападенията на домове за възрастни хора и паметници на културата

„Напрежението в „Захарна фабрика” ескалира. Знаете, че последното убийството, на проф. Калоянов, беше преди три години. До този момент няма задържан циганин за престъпление в този квартал. До този момент набит такъв. Набити са само тези четири момчета”, коментира Дойчинова.

Председателят на комисията по вътрешен ред и сигурност Ангел Джамбазки констатира, че решение на проблема ще има, едва когато гетото край Суходол бъде премахнато: „Решаването на този въпрос ще приключи, когато гетото на Суходол бъде премахнато и когато незаконно обитаващите тези три блока бъдат изведени от там”, каза той.

Джамбаски допълни, че Столичната дирекция на полицията трябва да въведе засилено полицейско присъствие в района, както и да извърши проверка на пребиваващите там роми. Впоследствие незаконно обитаващите в общинските жилища трябва да бъдат премахнати съгласно Закона за гражданската регистрация.