Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
"Неслучайно вчера нарекохме новосформираното правителство "антисоциално". В последните две седмици, дори преди да се сформира правителството, народните представители от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отхвърлиха предложенията на БСП з увеличаване на майчинството през втората година, преизчисляването на пенсиите, а днес ще отхвърлят и увеличаването на минималната работна заплата". Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на социалистическата партия Корнелия Нинова.

"Вижда се, че поведението, думите и гласуването им зависи от това дали сме преди избори и ще ви излъжат, или сме след избори и няма да изпълнят това, което са ви обещали. Ние от БСП сме абсолютно последователни и каквото кажем, го изпълняваме", допълни Нинова. 

По думите ѝ в 48-то НС са внасяли 42 пъти са внасяли предложения за увеличение на минималната работна заплата.

"Поне да е ясно кой е ляв и кой е десен и да не се приписва на ПП, че са новата модерна левица, защото те са против всички "леви" социални мерки, които БСП предлага", подчерта Нинова. И допълни:
"Мнозина работодатели плащат над минималната над минималната официална заплата допълнителни пари на работниците "под масата". Вдигането на минималната заплата и вкарването на тези "сиви пари" там, намалява сивия сектор".

По думите ѝ по този начин ще се "изсветли" икономиката.