/ БГНЕС
Корнелия Нинова
101116
Корнелия Нинова
  • Корнелия Нинова
Бойко Борисов не може да реши проблема с „Апартамент гейт“. Скандалът е следствие, а не причина. Проблемът е в изградения модел на управление на ГЕРБ. И дори Цветан Цветанов да си отиде, моделът ще остане. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Антикорупционната комисия проверява сделки на „Артекс“ за 3-4 години назад
 
По думите ѝ това е модел, в който всички правителства и мнозинства на Борисов приемат лобистки закони в интерес на определени олигарси, които след това им се отблагодаряват.
 
Тя показа списък с доказателства за 26 лобистки закони, който от БСП са изготвили по време на правителство „Борисов 2” и съобщи, че в следващите дни ще представят такава разработка и за „Борисов 3”. Върху бизнеса се оказва политически рекет, заяви Нинова и допълни:  „Ето защо дори Цветанов да си отиде, както очевидно ще се случи, ще дойде друг Цветанов, но това ще продължи“.

Борисов освободи двамата зам.-министри с евтини апартаменти
 
„Нека са си спомним какво се случи от първите случаи на апартаменти на Цветанов - нищо. Апартаментът на Горанов - нищо. „Суджук гейт“, оградата, „Хасково гейт“ - нищо. Единият си отива, Борисов реже едната глава и идва другият, моделът продължава. Главата на този модел, мозъкът на този модел е Бойко Борисов. Докато той управлява държавата, няма как нещо да бъде променено. Борисов казва, че е създал партията си, за да се бори с корупцията. След 10 години управление, корупцията пребори партията. Единственият начин този модел да бъде променен, демократичен и нормален, е предсрочни избори“, заяви лидерът на БСП.