/ iStock/Getty Images
Няколко пътища в страната са затворени заради снегопочистване, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Ограничението важи за Дюлинския проход, както и за пътя Тервел - Кочмар. Тази сутрин беше възстановено движението през Айтоския проход. 

Вечерните часове в неделя, след като аварирал камион затвори участък от пътя в района на Аксаковска панорама и спря движението на много автомобили и един автобус, се е наложило пътуващите в него 33 граждани на Молдова, сред които и две деца да бъдат изведени от мястото и настанени в помещение на община Аксаково, в читалището и в дома за стари хора.

Затворен за движение е пътят Вълчи дол – Генерал Киселово – Ведрино. От 22:00 часа снощи е бил затворен за движение и пътят Вълчи дол – Суворово.

Областното звено „Пътно управление- Варна“ информира, че третокласният път Ветрино – с. Калоян - с. Търница (област Шумен) също е затворен за движение. Заради усложнената обстановка на пътя Добрич – с. Искър – Вълчи дол също е наложена забрана за движение на автомобили. Забранено е движението на превозни средства над 12 тона и в двете посоки по пътя Варна – Добрич.

От 7:00 часа тази сутрин забрана за движение на превозни средства е наложена и на пътя Аксаково – Аксаковска панорама – Кичево. В отсечката от пътя Кичево – Албена също не се допуска никакво движение.

Отворен за движение на леки автомобили е пътят Варна - Добрич, проходим е и пътят от Добрич - Албена, пътят Балчик - Добрич също е отворен, съобщиха за БТА от Областна администрация - Добрич. Поради силния вятър и обилния снеговалеж, до късно снощи е имало закъсали автомобили, като към момента пътищата са разчистени. Движението на товарни автомобили е забранено по пътя Варна - Добрич.  

Пътят Добрич - Генерал Тошево е затворен поради снегонавявания. 
Димитър Абрашев, БТА