Неформалните лидери на протестите се разделиха, размениха си остри обвинения
Неформалните лидери на протестите се разделиха, размениха си остри обвинения / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Неформалните лидери на протестите се разделиха, размениха си остри обвинения
62198
Неформалните лидери на протестите се разделиха, размениха си остри обвинения
  • Неформалните лидери на протестите се разделиха, размениха си остри обвинения

На 16-ия ден от протестите срещу високите сметки за ток, бедността, монополите и политическото статукво неформалните лидери се разделиха и си размениха остри обвинения. Янаки Ганчев, който се определи като организатор на делничните протести в София, обвини Ангел Славчев, Янко Петров и Дончо Дудев „в опит да яхнат" гражданското недоволство от името на БСП.

Ангел Славчев пък нарече обвиненията на Ганчев "долнопробни" и припомни, че протести през седмицата са провеждани заедно с хулиганите.

„На практика в този разнобой, както искате го наречете, това е опитът на няколко човека, които организират протестите в неделния формат, да се обявят, че имат нещо общо с Орлов мост, който на практика доведе до тази промяна и оставката на правителството - те нямат никакви заслуги за това", каза Янаки Ганчев.

В отговор Ангел Славчев заяви: „Ние сме физическите организатори на големите протести в неделя - цялата координация, организация - всичко е под наш контрол. Янаки Ганчев си правеше протестите през седмицата, с хулиганите, когато се биха хора с полицията".

Протестиращите около Янаки Ганчев, обединени в сдружение Орлов мост, разпънаха две палатки в градинката между Народното събрание и сградата на Ректората на Софийския университет. От там беше излъчена представителна група, на която й бе даден мандат да поиска от министъра в оставка Свилен Нейков да разреши безплатното ползване на спортната зала „Арена Армеец" в София. За 9-и март е планирана национална кръгла маса, където протестиращите трябва да отсеят искания и да излъчат представители.

„Държавата на практика сме ние. Би следвало да ни се предостави за няколко часа", заяви Ганчев.

Красимира Апостолова, пресаташе на зала „Арена Армеец" заяви пред Дарик, че залата е заета за дните между 7 и 9 март, включително.

Неформалните лидери на протестите се разделиха размениха си остри обвинения
netinfo