/ БГНЕС, архив
Недоволството сред горските служители в Панагюрище расте
92780
Недоволството сред горските служители в Панагюрище расте
  • Недоволството сред горските служители в Панагюрище расте
Нараства недоволството сред горските служители в Панагюрище. Причината са проблемите на служителите с ромската общост в района.
 
Роми пребиха горски стражари край Панагюрище

Преди дни беше поредният случай на побой над горските служители. В знак на подкрепа всички техни колеги от Горското стопанство в Панагюрище се събраха на мирен протест в центъра на града.
 
От горското признаха, че проблемът се крие във факта, че държавата не може да си събере парите от глобите. Проблемът е от много години, но е време да се започне да се говори за него, разказа пред Дарик директорът на Държавното горско стопанство в Панагюрище Петко Тодоров.
 
Всички служители на Държавното горско стопанство в Панагюрище излязохме, за да изразим гражданската си позиция в подкрепа на нашите двама колеги, които пострадаха при побой от роми от село Поибрене", посочи той.
 

БГНЕС, архив
 


Горски служители протестираха след побой над техни колеги

Повече от 10 години продължат проблемите с незаконната сеч, призна още Петко Тодоров.
 
Ромите изсичат близките гори, за да си набавят дърва за отопление. Заради лютата зима напрежението ескалира, обясниха служителите. Този проблем обаче не намира решение с глобите, защото пари от глоби държавата не взима. А глобите не се събират, защото глобените нямат никаква собственост на свое име и не работят.