/ netinfo
Двама служители на горското стопанство в Панагюрище са били пребити от група роми в землището на местното село Поибрене, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.
 
Веднага след инцидента пострадалите горски стражари са били настанени за лечение в болницата в Панагюрище. Състоянието на единия е тежко, той е с контузия на черния дроб.
 
Горски служители протестираха след побой над техни колеги

Двамата стражари са извършвали рутинен обход в землището на Поибрене, когато срещнали мъж от селото с наръч дърва. Попитали го откъде и как е добил дървата, но ромът избягал към махалата и след минути се върнал с група свои събратя. Те нападнали и пребили горските служители, след което се укрили.
 
Бракониери пребиха двама горски служители край Крупник

Веднага след подаването на сигнала за инцидента от полицейското управление в Панагюрище са започнали издирване на извършителите. Задържани са трима души, всички жители на Поибрене. Очакват се арести и на други участници в побоя.
 
Междувременно служители на горското стопанство в Панагюрище се събраха на протест пред полицейското управление в града и настояват посегателствата над техни колеги при изпълнение на служебните им задължения да бъдат спрени от оторизираните органи.