Бракониери пребиха двама горски служители край Крупник
Бракониери пребиха двама горски служители край Крупник / Снимка: dariknews.bg, архив

Бракониери пребиха двама служители на ЮЗДП-Благоевград.

На 17 ноември около 14:40 часа в момент на изпълнение на служебните си задължения в местността „Гроздовец", в землището на симитлийското село Крупник, двамата са направили опит да спрат и извършат проверка на лек автомобил „Лада".

Проверката обаче била осуетена от водача, който продължил движението си в посока към село Крупник.

Лекият автомобил „Лада" е открит от двамата служители изоставен с трупчета дървесина в него в близост до лозов масив, находящ се в края на местността.

По време на движение към с.Крупник пътят на служебния автомобил на ЮЗДП-Благоевград е препречен от лек автомобил „Фолксваген Голф", при което двамата служители, слезли от него, са нападнати от непознато за тях лице, слязло от лекия автомобил „Фолксваген Голф", което им нанесло удари в областта на главата.

Потърпевшите са транспортирани за оказване на медицинска помощ в ЦСМП-Благоевград, след което единият горски инспектор е освободен за домашно лечение, а колегата му е настанен за лечение в МБАЛ-Благоевград, без опасност за живота.

След незабавно проведени издирвателни мероприятия, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е установено, че извършител на деянието е Г. С., на 51 години от с.Крупник. Същият е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е РП-Благоевград. Работата по случая продължава.