Назначиха нова експертиза по делото срещу детеубиеца Панюков
Назначиха нова експертиза по делото срещу детеубиеца Панюков / снимка: Дарик - Благоевград /

Съдът в Благоевград назначи нова експертиза по наказателния процес срещу Манчо Панюков, бащата, който закла двете си деца в Осиково и причини смъртта на съпругата си Биляна, която получи 85% изгаряния при пожар в дома на родителите й.

Съдебният медик д-р Камен Аврамов ще трябва да изготви за следващото заседание на съда през ноември експертно заключение за настъпилите трайни увреждания на пострадалите в опожарения от Манчо Панюков дом на Фикра и Мурад Парапанови.

Искането за нова експертиза беше направено от прокурорът по делото Роза Мавродиева и от защитата на канституираните като гражданските ищци роднини на Биляна Панюкова.

В съдебната зала бяха разпитани вещи лица, част от които са извършили аутопсията на убитите от бащата деца Иво и Еди. Д-р Методи Гошев заяви пред магистратите, че смъртта на момчетата е настъпила за не повече от 15 секунди. С 20-сантиметровия нож Панюков е прерязал сънните им артерии и жертвите са изпитали почти мигновена болка, се сочи в медицинското заключение.

Подсъдимият Панюков през цялото време на заседанието седеше на пейка в залата с ръце на ушите и глава свита към коленете.

Други новини от Благоевград