Журналистът Димитър Върбанов от разследващия екип на предаването "Господари на ефира" е бил нападнат, докато работи по тема за стоки с изтекъл срок на годност, съобщава NOVA. Нападателите са били трима и вече са задържани, а Върбанов е освидетелстван в болница с наранявания по ръцете и комоцио.
 
Върбанов е бил нападнат от собственик на склад и негови служители в сряда следобед във Велико Търново, докато правил  продължение на разследване, свързано със склад за храни с изтекъл срок на годност.
 
"Собственик на склад заедно с двама служители буквално ме изхвърлиха от мястото, където правих интервю с тях", твърди журналистът. Върбанов има наранявания по ръцете и главата. Споделя, че бил хвърлен върху бетонова площадка. Веднага след началото на снимките подал сигнал и на тел. 112. Журналистът вече е дал показания пред полицията.
 
"Операторите почти през цялото време бяха отвън, защото той ме заключи в склада. Аз опитах да снимам с мобилния си телефон и успях да снимам всичко, което се случи вътре. Държаха се изключително грубо, арогантно. Блъскаха ме през цялото време, дърпаха ме и накрая ме хванаха и ме изхвърлиха навън, където получих наранявания", каза Върбанов.
 
Подробности вижте във видеото

Това е второто нападение над журналиста. През 2010 година Върбанов беше ударен с чук по главата.  
nova.bg