/ БГНЕС
Районният съд в Казанлък гледа мярката за неотклонение на Йордан Пенев, който преди два дни нападна с брадва курсанти от военния университет на пътя между Гурково и Сливен.

На свое заседание съдът реши, че Пенев може да се укрие, тъй като няма постоянен адрес и за това остава за постоянно в ареста.

Мъж нападна курсанти от Националния военен университет

"Провокираха ме. Показваха средни пръсти и застрашаваха движението на жена ми", заяви Йордан Пенев. Съпругата му потвърди неговите думи и обясни, че носили брадвата за лични нужди.
 

БГНЕС


Курсанти от Националния военен университет бяха нападнати на 13 януари вечерта докато пътуват в посока от Сливен към Гурково. Автомобилът им "Ауди 80" бил засечен "Опел Корса". След принудителното спиране, нападателят излязъл от автомобила си и нанесъл удари с брадва по предното стъкло на колата на курсантите.

Повдигат обвинение на мъжа, нападнал военни курсанти

След подаден сигнал на телефон 112 служителите на МВР са издирили и задържали нападателя им. Задържаният е Йордан Пенев. Лицето е от ромски произход и до момента има над 20 криминални регистрации - множество кражби, сред които кражби с взлом; хулигански прояви, сред които и нанасяне на средна телесна повреда; възпрепятстване на органите на властта и няколко влезли в сила присъди.

До пет години затвор за рецидивиста, нападнал курсантите с брадва

БГНЕС


Има данни, че той е извършител на още 11 престъпления, за които се очаква да му бъдат повдигнати обвинения.
БГНЕС