България ликува след олимпийското злато, с което ни зарадва Ивет Горанова. А близките й са още по-щастливи и горди с нея.

Невероятна радост! Нямам думи, много съм щастлива. Детето от мъничко искаше да стигне до тази Олимпиада. Искаше този медал и го взе. Това е нашата гордост и слава”, сподели пред NOVA баба й Марияна.

„Старали сме се да върви добре и в училището, и в спорта. Колебаеше се дали да продължи с народни танци, но избра каратето. Тя замина с този дух за медал и го спечели”, добави дядото – Георги.

Злато за България в Токио: Ивет Горанова стана №1

„Чухме се с нея. Не можеше да осъзнае какво се случва, но радостта се усещаше в гласа й. Имаше доста трудности и лишения, но детето спечели медала”, сподели чичото на Ивет - Тихомир.

Чакаме я с нетърпение. Довечера ще я посрещнем. Най-вече искам да си я прегърнем. В момента, в който разбраха, че каратето влиза в Олимпийските игри, за нея медалът беше цел. Започна да се бори, да тренира упорито, за да може да участва там”, добави лелята Марияна.

За радостта да чуем българския химн на Олимпиадата: Вълна от поздрави към златната Ивет

Ивет и сестра й Габриела решават да се запишат на карате, след като в училището им организират клуб. Преди това са тренирали на народни танци. Когато е в 5 клас, Ивет се записва в спортното училище. Тогава от семейството й разбират, че тя иска да се занимава професионално със спорт.

„С Ивет се чухме преди полуфиналите, казах й, че вярвам в нея и че ще е златна. Гледах финала, цялата треперех, емоцията е голяма. По погледа и концентрацията й разбрах, че ще вземе медал. Това е мечтата й, тя копнее за нея от години. Пътят беше дълъг, тежък, но най-накрая успя. Това е върхът, който един спортист може да стигне. Тя го достигна и го завладя”, каза Габриела.

Предлагат олимпийската ни шампионка Ивет Горанова за почетен гражданин на Плевен

„Планираме да направим Ивет почетен гражданин на нашия град. Много граждани се обадиха с това предложение. Тя е прекрасно дете, целеустремена, заслужава го”, каза кметът на Долна Митрополия Поля Цоновска.

Ивет Горанова ще бъде посрещната официално в Долна Митрополия в неделя.