Животът на Стефан Грозев от Горна Оряховица се преобръща точно на Коледа миналата година.

Ампутиран му е десният крак. 52-годишният мъж попада в статистиката на преминалите COVID-19 и получили усложнения след болестта, предава NOVA.

„Първата операция беше на 15-ти. Последва запушване. На другия ден имаше нова операция”, разказва Стефан Грозев. „Трябваше да вземе решение - или влошени чернодробни показатели, или ампутация на крака.

Ампутират крак на 52-годишен мъж след тежък COVID-19 (ВИДЕО)

Времето не работеше в наша полза и на 26 декември беше ампутиран кракът”, разказа Диляна Грозева, съпруга на Стефан. „Движението за мен беше живот”, споделя Стефан. Три месеца по-късно той е различен.

„Мога да кажа, че вече мога да ходя и да се движа. И да съм по-спокоен. Преди ме притесняваше неизвестността”, разказва той. Но освен да ходи, Стефан отново може и да шофира.

„Три седмици спокойно си карам колата. Чувствам се сигурен. Чувствам се прекрасно. Това ми е в кръвта - да съм сред хората, да бъда жив”, споделя Стефан. Той и семейството му са благодарни, че все още има хора, които помагат. И ако Коледата е била тежка за тях, то този Великден ще е по-различен.

„Когато вървиш през ада, не спирай да вървиш. Благодарна съм на хората, които ни подадоха ръка и тръгнаха с нас по този път. Той е на крака, ходи, той си е той. В днешно време добротата не се търкаля по пътя. Трябва да се приема с благодарност. Ние сме престъпно щастливи. Ние получихме своя шанс да продължим напред”, разказва Диляна Грозева.

А Стефан продължава да мечтае за малки неща. „Да се върна на работа, стига да бъда полезен на фирмата. Трябва да гледаме напред”, заявява Стефан.
nova.bg