/ Булфото
МВР подготвя мащабна акция срещу трафика на мигранти, съвместно с Турция, стана известно от изказване на вътрешния министър Иван Демерджиев в парламента.

„Основно трафикантите действат от турска територия, там са съсредоточени паричните потоци, обслужващи тази незаконна дейност“, каза Демерджиев.

По думите му в хода на подготовката на акцията са намерили данни и за случая, при който беше задържан полицай, превозвал в бус мигранти. „За мен е удовлетворително, че колегите, виждайки служебната му карта, не са се поколебали да му сложат белезници, да го задържат и да го привлекат към отговорност, като го дадат на органите на прокуратурата. Не са се поколебали ръководителите му да го отстранят от длъжност и да започнат дисциплинарно производство“, посочи Демерджиев.

Във връзка с поисканата от МВР информация от руското министерство на вътрешните работи по повод разследващия журналист Христо Грозев, обявен за издирване от Русия, Демерджиев отговори, че още не е постъпила информацията - „дипломатическите канали, знаете, отнема време информацията да се придвижи, очакваме отговор“.
Константин Костов/БТА