Мутафчийски: Свобода на словото – говори се кой стои зад определен сайт
Мутафчийски: Свобода на словото – говори се кой стои зад определен сайт / снимкa: Sofia Photo Agency

При положение, че свободата на словото е гарантирана се коментира кой стои зад определен сайт, вместо да се проверява изнесената от него информация. Това каза Младен Мутафчийски в предаването „Пропаганда” на Дарик. Името на Мутафчийски бе замесено в случая с няколко скандални публикации за известни личности, публикувани в сайтовете „Опасните” и „Фрогнюз”. Ето какво още каза той:

Що касае за ДАНС, аз никога не бих искал да си мисля, че мога да се противопоставям на най-могъщата нова структура в държавата. За мен е необяснимо, че при гарантирана свобода на словото се говори кой пише съответен или списва за съответен сайт, вместо да се търси възможността да се провери вярно ли е това, което се пише и да се отговори, да се организира дискусия. Що касае за сайта „Фрогнюз”, за който мога да говоря, трябва да кажа, че съм получавал внушения от различни нива – една публикация да не се прави, друга да не се прави, но това обезмасля журналистиката. Може би едно от нещата, което демократичните промени донесоха и единственото, което е видимо е свободата на словото. Нямам никаква война със ДАНС, не ги познавам хората.

На въпрос дали има някаква лична война с Алексей Петров, Мутафчийски отговори, че няма и него не го познава. „Нямам и някакъв конфликтен бизнес с него, някакво взаимно засягане на икономически интереси или други. Ако някои се чувства ощетен, има си частно-правни спорове, но в никакъв случай не би трябвало да се спряга една организация като ДАНС”, добави Мутафчийски.