/ БТА
Водните количества ще бъдат под праговете за внимание през следващите дни, съобщиха от МОСВ.

Днес и утре речните нива в басейните ще се понижават, или ще останат без съществени изменения, в резултат на оттичане. Опасни метеорологични явления за утре не се очакват, уверяват от министерството.

МОСВ: Висок риск от наводнения, ще се повишат речните нива в цялата страна

Днес все още ще има повишения в долните течения на основните реки, западно от р. Искър, уточняват от екоминистерството. В следобедните и вечерните часове на 8 ноември и през нощта срещу 9 ноември, в резултат на валежи, ще има повишения на речните нива в Дунавски и Черноморски басейн, в рило-родопските и старопланинските притоци на р. Марица и в горните части от водосбора на р. Струма.

На 9 ноември речните нива в Дунавски и Западнобеломорски басейн ще се понижават, в резултат на оттичане ще има повишения на речните нива в долните течения на основните реки от Западнобеломорския басейн, посочват от МОСВ. 

Утре ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. В сутрешните часове на места все още видимостта ще е намалена. Максималните температури ще са между 19° и 24°, в София - около 20°, информираха по-рано днес от Националния институт по метеорология и хидрология.