/ / Thinkstock/Getty Images
Детска градина в Пазарджик монтира паник бутони след като учителка била нападната от гневен баща на дете от групата й. Това съобщи директорката на детско заведение „Валентина Терешкова“ Живка Спасова.

Инцидентът станал миналия месец, но служителите още не могат да преодолеят страха си екшънът да не се повтори, затова била взета допълнителната мярка за сигурност.

Брутално отношение в детска градина „Брезичка“. Спретнаха същински трилър със скандално видео (СНИМКИ)

Родителят бил ядосан, че детето му се заразява с вируси в градината. Вдигнал скандал и обвинил персонала, че приемат болни деца, затова и неговото се разболява. А инцидентът станал по време на грипната епидемия, когато по разпореждане на РЗИ контролът бил двойно по-стриктен. Мъжът крещял, обиждал, псувал, в кулминацията на гнева си размахал и юмруци. Учителката успяла да отскочи встрани, а при удара той счупил вратата.

"За" или "против" видеонаблюдение в детските градини

Колегите на нападнатата възпитателка едва успели да приберат децата навътре в помещенията, за да не виждат изстъпленията на развилнелия се мъж и да не се изплашат. Успели сами да тушират напрежението. Повикали и полиция.

Проверяват сигнал за грубо отношение към деца в плевенска градина

Отзовалият се на място квартален полицай ги посъветвал да се подаде жалба до Районното управление на МВР. В разговор със служителите на реда обаче се разбрало, че няма никакви гаранции, че при следващо нападение ще може веднага да бъде изпратена патрулка, преди някой да е пострадал. Затова още на следващия ден били монтирани паник-бутони във всяка от групите. При критична ситуация те ще подават сигнал до Радио СОТ, а докато охранителите идват към градината, ще алармират и полицията, за да се гарантира по-бърза реакция и по-сигурна защита.

След извънреден педагогически съвет детето на агресивния мъж е изключено от детското заведение.