/ БГНЕС
Вицепремиерът Асен Василев изпрати поздравителен адрес до служителите на Агенция "Митници"
Българските митнически служители честват професионалния си празник. На този ден преди 143 години са създадени първите митници след Освобождението, затова 7 юли е част от институционалната памет на българската митническа администрация. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

С  решение №685/10.09.2015 г. на Министерски съвет, този ден се отбелязва като официален професионален празник на митническия служител в България.

Отличиха 127 служители на МВР в Пазараджик за професионалния празник на полицията

 „Редица достойни българи са допринесли за създаване и утвърждаване на българските митници и са оставили своя пример за нас през годините. Радвам се, че и днес по-опитните колеги успяват да предадат с личен пример ентусиазма и знанията си на младите и така нашата администрация с дълга история продължава да се развива.“ – се казва в обръщението на директора на Агенция „Митници“ Павел Тонев към служителите по повод празника.

Служителите получиха поздравителен адрес и от заместник министър-председателя по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, в който се посочва, че през изтеклата 2021 г. и през настоящата 2022 г. Агенция „Митници“ е постигнала значително повишение на финансовите резултати, както и реализира сериозни успехи в борбата с митническите, акцизните и валутните нарушения.

„Правомощията на митническата администрация са многобройни и разнообразни и в нея работят различни специалисти. Вложените усилия и професионализъм от всеки служител са част от общите резултати на Агенция „Митници“. Пожелавам на служителите в българската митническата администрация да продължават да изпълняват задачите си така отговорно, честно, прозрачно и с висока експертиза!“, се казва в поздравлението на министъра на финансите. 

По повод професионалния празник на церемония в Централно митническо управление директорът на Агенция „Митници“ награди  с групова награда - плакет три екипа, а с индивидуални награди  - златен и сребърен почетни знаци и грамоти - 20 служители от цялата страна, които са постигнали високи резултати в своята област.

Поздравителни адреси бяха получени от други институции и високопоставени лица.