Митничари разбиха нелегален цех за алкохол в Горна Оряховица
Митничари разбиха нелегален цех за алкохол в Горна Оряховица / netinfo

Работещ нелегален цех за алкохол разкриха тази нощ мобилни митнически групи в Горна Оряховица.

След проведени оперативни действия, мобилни митнически групи и служител на ОДП на МВР-Велико Търново влизат в складово помещение в търговска база, където е изградена нелегална система за дестилация на спирт и производство на алкохолни напитки. Чрез смесване на спирт, глицерин, вода и съответната есенция са „забърквани“ различни алкохолни напитки. В на място клипсирани и фолирани туби с различна вместимост нелегалният алкохол е доставен до получателите му.

Нелегалното съоръжение е разкрито от мобилните митнически групи в работен процес. В помещението са открити складирани туби от 10, 30 и 60 л, пълни с нелегално произведен алкохол с вкус на гроздова ракия, кайсиева ракия, водка и уиски, готови за нелегална реализация. Общото количество е 1240 л алкохол. Открити са и други 600 л 95-градусов спирт в туби от 60 л туби, готов за нелегално производство на алкохолни напитки.

Работниците в нелегалния цех са разпитани, съобщиха от Агенция „Митници“. Според личните признания на собственика на съоръжението, с нелегално произведените алкохолни напитки са зареждани заведения в Северна България.

Откритият алкохол е задържан, нелегалното съоръжение е запечатано. Работата по случая продължава.