Митничари на пункт Лесово задържаха мъж с над 1,5 кг хероин
Митничари на пункт Лесово задържаха мъж с над 1,5 кг хероин / netinfo

Над 1,5 кг хероин в пакети, облепени по тялото на мъж и в ръчната му чанта, откриха и иззеха при съвместни действия служители на митнически пункт Лесово.

Нарушителят е български гражданин, пътувал сам с лек автомобил с българска регистрация от Турция за България. На Лесово автомобилът бил селектиран за щателна митническа проверка при съвместни действия на служителите от Агенция "Митници", ГДБОП и "Гранична полиция".

При митническата проверка на колата, включително и с рентгенова апаратура, не били открити тайници или съмнителни обекти. Но при извършения личен преглед на шофьора митническите служители открили, че около кръста му са увити с тиксо два пакета, съдържащи прахообразно вещество.

От чантата, която той носел през рамо, е иззет още един пакет с кафеникав прах.

При извършения полеви наркотест веществото и в трите пакета реагирало на хероин. Шофьорът е задържан. Срещу него е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

Наркотикът с общо тегло 1,538 кг е иззет. Това количество е достатъчно за 15 000 дози на черния пазар, а стойността му по цени на съдебната система е до 200 000 лв.

Новини от Сливен