Намерено е момичето от село Болярино, което бе издирвано от полицията, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Пловдив. По-рано през деня от полицията съобщиха, че издирват момиче от сирийски произход, което заедно със семейството си има статут на временно пребиваване в България. Информацията за изчезването му бе подадена от родителите му към 12:00 ч. днес, посочи БТА. 

Детето е намерено в задоволително добро състояние, с видими следи от насилие, животът му е извън опасност, заявиха на брифинг от прокуратурата. Все още не може категорично да се потвърди каква е причината за следите от наранявания. Работи се по всички версии, съобщи БНТ

Изяснява се възрастта на детето, предвид факта, че произходът му не е български, проверява се дали документацията е изрядна и дали съответства на действителната възраст.

Открито е от полицейски служители в непосредствена близост до дома, на около 200 метра, в неподвижно състояние. Изясняват се причините за отсъствието от дома му. Не е намерено в изоставена къща, а в парк в близост до необитаема постройка.

Детето не говори български, комуникацията се извършва с преводач. По случая е образувано досъдебно производство.

Сирийското семейство е от юни тази година в Болярино, каза за БТА кметът на селото Стефка Милиева. Тя уточни, че семейството е многодетно, с шест деца, като най-малкото е на около една година. 
БТА, БНТ