Мирослав Найденов се уплашил за живота си след смъртта на прокурор по СРС-тата
Мирослав Найденов се уплашил за живота си след смъртта на прокурор по СРС-тата / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„Оказа се, че Цветанов е непреодолим фактор, Борисов обясни, че той е моторът на ГЕРБ, незаменим в тази му позиция. Доколко Фидосова практически е отстранена от ГЕРБ, няма да коментирам". Това каза пред Нова телевизия бившият министър на земеделието Мирослав Найденов.

„Ген. Атанасов изрази съмнения около някои загадъчни обстоятелства при смъртта на прокурор по делото за СРС-тата, затова и аз изразих опасения за живота си, още съм с охрана, службите така са преценили", сподели Найденов. Но каза, че той лично не се страхувал от никого.

На въпрос дали има сделка с прокуратурата, след която да отпаднат обвиненията към него по съдебните му дела, ексминистърът на земеделието каза: „Сделка с прокуратурата се сключва, когато някой се чувства виновен за нещо и търси вариант да избяга от вината. Аз не се чувствам виновен и нямам повод за сключване на сделка. Казах "Баста" и очаквам да проговорят и други хора, както започна да става с други бивши депутати от ГЕРБ".

Попитан дали настоящи депутати ще се присъединят към партията му, Мирослав Найденов каза: „Учредителният конгрес ще е на 22-и септември, тогава и други ще могат да направят своя избор, това ще стане, когато достойнството започне да доминира над страха. Всички, включително и аз, се страхуват от определени репресии. Първите три хода са публично оплюване, уволнение и компромата със СРС-тата, както стана и с мен", изреди Найденов. Не знам кой извади записа, но целта да бъда дискредитиран само аз не се получи".

Найденов заяви, че днешното управление също не отговаря на исканията на хората. От БАСТА били против това управление и щели да го покажат. Инженерингът на БАСТА не се прави нито от Борисов, нито от сегашните управляващи, отрече Найденов.