Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев / БГНЕС
От тях поне 600 млн. лв са останали в ръцете на посредници, заяви народният представител
Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев попита президента Румен Радев кои посредници са използвали от служебното правителство и кой е прибирал комисионите от оръжия и боеприпаси за Украйна.

"32 държави са дарили въоръжение и боеприпаси на Украйна. Нито една от тях не е въвлечена във войната, въпреки опасенията на президента Радев. Бившият натовски генерал сам се убеди в това, след като собственото му служебно правителство за 10 месеца изнесе за Украйна оръжия за над 3 млрд. лв., от които поне 600 млн. лв останаха в посредници под формата на комисиони", заяви той във Facebook.

Радев: Ще разберем дали предложението за „Росенец“ е кризисен пиар, или корпоративни апетити

"Едно е сигурно - подкрепата за Украйна няма да ни въвлече във война, но използването на посредници с тлъсти комисиони може да корумпира правителства и президентската администрация, а президентският натовски камуфлаж срамежливо се свлича. Отговорът, който путинистът Радев дължи не е свързан с въвличането ни във война, а кои посредници използваше неговото правителство и кой прибра комисионите?", попита той.

"Затова следващата ни цел е премахване на комисионерите, които оскъпяват военната продукция, ощетяват военните ни заводи и корумпират политици, министри, президентски съветници", коментира още депутатът.