Министър Попова очаква добри думи от следващия доклад на ЕК
Министър Попова очаква добри думи от следващия доклад на ЕК / снимка: Sofia Photo Agency
Министър Попова очаква добри думи от следващия доклад на ЕК
24981
Министър Попова очаква добри думи от следващия доклад на ЕК
  • Министър Попова очаква добри думи от следващия доклад на ЕК

Добри думи се очакват от следващия междинен доклад на Европейската комисия в областта на правосъдието и вътрешните работи. Това заяви правосъдният министър Маргарита Попова. По думите й той ще бъде представен през последните 10 дни от февруари. Попова допълни, че се надява да са свършили добра работа, което няма как да остане незабелязано и ще бъде оценено обективно.

Правосъдният министър отказа да заяви категорично дали следващият доклад на Европейската комисия ще е по-добър от предходните, но допълни:

„Ако вашата оценка е, че сме работили добре в последните шест месеца и че добре сме следвали, и че добре сме направили соята програма, значи може да се очаква, че оценката ще бъде съответна".

По думите на Попова докладът ще отрази добре изпълнените стъпки по всички 57 мерки, които трябва да се изпълнят до края 2010, в отговор на критиките на ЕК от миналата година.

„Аз мисля, че свършихме добра работа. С много добра мотивация и с много конкретика, и съм сигурна, че колегите ще го отразят. Аз очаквам добри думи", добави правосъдният министър.

Попова коментира и последното показно убийство у нас, а именно на Боби Цанков:

„Разбира се, то е в контекста на всичко това, което се случва в нашата страна, но вие виждате, че по последното убийство се работи по доста по-различен начин, отколкото се работеше досега. Резултатите идват и аз знам, че всичко това няма да бъде подценено и няма да бъде представено по никакъв начин, не в светлината, в която го виждаме и ние".