Министър Москов инспектира ремонт в пернишката болница
Министър Москов инспектира ремонт в пернишката болница / БГНЕС, архив

Здравният министър в оставка д-р Петър Москов инспектира ремонта в отделението по неонатология в МБАЛ „Рахила Ангелова" в Перник. В обновяването на отделението за новородени са инвестирани 300 000 лв., отпуснати от Министерството на здравеопазването със съдействието на народния представител от Перник д-р Валентин Павлов.

Здравният министър откри обновено отделение в пернишката болница

Дейностите по ремонта ще приключат до месец, като в 10 от стаите, майките ще бъдат настанявани по две и към помещенията има собствен санитарен възел. Досега помещението за лична хигиена в отделението беше едно. През деня бетата ще престояват при майките, ще има стаи и за интензивно лечение, и стаи за здравите новородени, с които придобивки отделението изпълнява изискванията за съвременна болница. Подобно обновяване в сектора за новородени не е правено от 40 години. Осигурени са 300 000 лева от Министерството на здравеопазването и за ремонт на Второ вътрешно отделение в пернишката болница.
За първи път министър на здравеопазването отпуска средства за три отделения в пернишката болница и то в рамките на непълен мандат, подчерта народният представител д-р Валентин Павлов.

Пръстовите идентификатори остават в сила до окончателното произнасяне на съда, коментира темата министър Петър Москов. Ефектът от тях е, че средно около 5 млн. лв. по-малко на месец има заявки от болниците за плащане от здравната каса. Целта е там, където има реално извършена работа и то със съгласието на пациента, болниците да получават парите си.