Всеки един сигнал се проверява, в това мога да ви уверя. С прокуратурата работим съвместно и резултатите са видими. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред NOVA в коментар по темата за апартаментите на властта.
 
"Законът за противодействие на корупцията е от една година. Хиляди на брой са декларациите, които се декларират. Всичко се проверява и към момента. Към момента работим много добре с новата агенция. Те нямат полицейски правомощия, което означава, че ние трябва да имаме много добра координация. В следствие на тази координация виждате много успешни примери", коментира още той.
 
Оставки след скандала с евтини апартаменти: Kакво следва?

По думите му Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) има правомощия да разследва и министри.
 
"Прокуратурата също може да разследва. При всеки сигнал се извършва проверка. В случая, това което излиза в медиите е сигнал. От практиката съм свикнал да изчакваме да свършат проверките, защото ако се работи с внушения - това не работи добре за никого. Ако има нарушение - всеки ще си понесе отговорността”, каза още Маринов.

Без представител на Антикорупционната комисия на съвета при президента

Относно предложенията за нов закон за противодействие на корупцията, Маринов заяви: "Консултативният съвет по национална сигурност е съвещателен орган при президента. Аз като министър на вътрешните работи не мога да отнемам правомощия на Народното събрание, тъй като законите се приемат там. Моето лично мнение е, че ако един закон е работил успешно една година, то това не означава че е лош. Ако има нужда - може да се направи поправка. Не е добра практика при всеки проблем да пристъпваме към промяна на закона, защото хората се объркват".
nova.bg