/ БГНЕС
Без представител на Антикорупционната комисия на съвета при президента
101249
Без представител на Антикорупционната комисия на съвета при президента
  • Без представител на Антикорупционната комисия на съвета при президента
Без представител на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) започна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев. Спешната среща беше свикана от държавния глава миналата седмица и е посветена на борбата с корупцията по високите етажи на властта.

„Галъп“: 55% от хората смятат, че в „Апартаментгейт“ има и морален, и законов проблем

Още при обявяването на съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) стана ясно, че държавният глава е отправил покана и към ръководството на Антикорупционната комисия за участие в заседанието. Именно около доклада на комисията се очакваше да се концентрират и разговорите днес.

Безпрецедентно обаче информацията, която е изготвена и съдържа доклада няма да бъде представена от представител на комисията, а ще е просто разпечатана и предоставена на участниците в съвета. Причината за отсъствието на зам.-председателят на Антикорупционния орган Антон Славчев към момента не е ясна.
 
Румен Радев: Имаме сериозен проблем с липсата на доверие в държавността

"Партиите излизат от кризата с оставки и казват, че проблемът с апартаментите е приключен. Той може да е приключен за партиите, но не е приключил за държавата", коментира миналата седмица Румен Радев. Само ден по-късно бяха публикувани медийни разкрития и за Славчев, свързани със закупуването на подозрително евтин имот. До момента той не е коментирал изнесените факти. 

На влизане в президентството днес при журналистите се спряха Корнелия Нинова и Волен Сидеров.
 
Корнелия Нинова предлага да се направи нов антикорупционен закон

Според Нинова трябва да се инициира дебат промяна в правомощията на главния прокурор и също така налагането на съдебен контрол върху актовете на прокуратурата. Нинова настоява още за нов и по-добър антикорупционен закон.

БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова за спокойствие и прикани да се изчакат всички проверки по имотните скандали с участието на лица от високите етажи на властта да приключат, преди да се правят изводи.