/ БГНЕС
Не знам дали са нужни нови закони, според мен са нужни нови хора, коментира лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти преди заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), в отговор на въпрос дали подкрепя предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова за нов антикорупционен закон.

Без представител на Антикорупционната комисия на съвета при президента

Какво значи нов антикорупционен закон, приехме един, по който имах резерви, не знам дали са нужни нови закони, според мен са нужни нови хора, посочи той.

Не очаквам решителен резултат от това заседание на КСНС, с нови закони не става, по-скоро с нови хора, с по-добра съвест, с повече усещане как живеят хората, каза Сидеров. Отдалечихме се от народа си и това е лошо, допълни той. Темата за корупцията, разбира се, е важна, но как е свързана с националната сигурност - това е въпросът, който ще задам на президента и на останалите участници в Съвета, коментира Сидеров.

Корнелия Нинова предлага да се направи нов антикорупционен закон

Прокуратурата е отчела и аз преброих 130 случая, в които са повдигнати обвинения, това са министри, заместник-министри, народни представители, шефове на агенции, около 40 от тях са с присъди, каза още Волен Сидеров.

Имаме действия на прокуратурата, когато има закононарушения, ако в тези случаи, които сега се въртят в пространството, има закононарушения, съм убеден, че прокуратурата ще се намеси, коментира той.
БТА