Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров / БТА
Ще предложим минималната работна заплата да бъде 50/100 от средната работна заплата спрямо миналата година. Това е в рамките на 770 лева. Това е базов вариант на обсъждане на този етап. Това заяви служебният вицепремиер и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров

Лазар Лазаров представи екипа си и приоритете в работата му. Татяна Георгиева е началник на кабинета, Наталия Ефремова, Надя Клисурска-Жекова и Емил Мингов са заместник-министри. 

Министерство на труда и социалната политика
БТА

Последователност, приемственост и експертиза са били критериите при формирането на екипа, както и равнопоставеност на мъжете и жените, посочи Лазар Лазаров.

Част от дейността на министерството е насочена към най-нуждаещите се от целева помощ за отопление, посочи служебният министър.  Всеки, който получава помощ за отопление ще получава с 20% повече в сравнение с миналия отоплителен сезон. По-високата помощ ще започне да се изплаща от 15 август, уточни Лазаров.

Предприети са действия и за разширяването на обхвата на лицата, които имат право на такава помощ. Почти 196 000 са подадените заявления за помощ, а на 108 000 вече е отпусната, каза още служебният министър на труда и социалната политика.  

Министерство на труда и социалната политика
БТА

Предвижда се над 530 00 хиляди души с ниски доходи да получат всяка година пакети с храна и хигиенни материали, а услугата „Топъл обяд" ще получават над 50 000 нуждаещи се.
БТА/БГНЕС