Служебният министър на транспорта Христо Алексиев на изненадваща проверка на Централната жп гара в София
Служебният министър на транспорта Христо Алексиев на изненадваща проверка на Централната жп гара в София / МТИТС
Служебният министър на транспорта Христо Алексиев направи изненадваща проверка на Централната жп гара в София, съобщиха от подопечното му ведомство. Той е бил придружаван от генералния директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) Красимир Папукчийски.

По време на инспекцията са констатирани нередности свързани с хигиената и поддръжката на гарата.

Герджиков посъветва служителите на ГКПП-Кулата да си измият прозорците

Министър Алексиев е наредил всекидневен контрол и мониторинг при почистването на най-голямата гара в страната. Той е поискал пълна информация за почистващата фирма, като беше категоричен, че ако ситуацията не се подобри, ще бъдат наложени финансови санкции.

Христо Алексиев на проверка на Централна жп гара в София
МТИТС

Освен лошата хигиена на Централна жп гара София са забелязани течове, които следва да бъдат отстранени от фирмата извършила ремонта, в рамките на гаранционните срокове.

Започват незабавни проверки на всички жп превозвачи

По-късно министър Алексиев е направил проверка и на жп гара Подуяне, вследствие на която е разпоредил спешен авариен ремонт на гарата поради лошото състояние. Той е изискал обследване на течовете, осветлението и отоплението в нея.

Христо Алексиев провери и гара Подуяне
МТИТС

Министър Христо Алексиев е наредил създаване на спешни ремонтни бригади в структурата на НКЖИ за поддръжка на малки гари.