Герджиков инспектира ГКПП-Кулата
Герджиков инспектира ГКПП-Кулата / Снимка: Дарик
Герджиков инспектира ГКПП-Кулата
92487
Герджиков инспектира ГКПП-Кулата
  • Герджиков инспектира ГКПП-Кулата
Служебният премиер Огнян Герджиков посъветва служителите на ГКПП-Кулата да измият прозорците на митническите кабини. Днес министър-председателят, вътрешният министър Пламен Узунов и министърът на транспорта Александър Христов направиха инспекция на работата на ГКПП-Кулата.

Освен чистотата Герджиков нямаше никакви други критики към работата на митническите и гранични служители.
„Има една картина на Вешин „На Шипка всичко е спокойно“. Точно така е и тук – На Кулата всичко е спокойно“, в шеговит тон обобщи впечатленията си служебният премиер.

Той обаче не забеляза 5-километровата опашка от камиони, очакващи да влязат у нас от Гърция. Пред медиите шофьорите се оплакаха, че колоните са ежедневни, а най-тежко е положението в петък и събота, когато чакат с часове, за да преминат границата. Премиерът обаче не се впечатли от 5-километровата опашка с мотив, че тя е от гръцка страна.

На въпрос как ще реагира държавата в случай на внезапна блокада от страна на гръцките фермери, вътрешният министър Пламен Узунов увери, че е в ежедневни контакти с гръцките си колеги. „Не очакваме гръцките власти да допуснат нарушаване на реда и блокиране на границата.  В случай на блокада – имаме готовност във вътрешността на страната да създадем такава организация, че да няма струпване на камиони на пункта“, подчерта Узунов.
 
Министърът не отговори на въпроса дали ще направи рокади в ръководството на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

По думите му всеки полицейски директор ще бъде оценяван по три критерия - резултати от служебна дейност, професионални умения и лоялност.

На въпрос каква е оценката му за работата на полицейския директор на Благоевград, министър отговори лаконично : „Като се запозная в детайли с неговата дейност, тогава ще коментирам“.