Миков: БСП последна ще пристане на ГЕРБ, ако участват в коалиция
Миков: БСП последна ще пристане на ГЕРБ, ако участват в коалиция / снимкa: Sofia Photo Agency

Максималната мощност на колите, които ще карат начинаещите шофьори, ще е около 1600 кубика. Такова мнение изрази в предаването „Денят” на Дарик министърът на вътрешните работи Михаил Миков. Той направи този коментар във връзка с гласуваните вчера от Министерският съвет промени в Закона за движение по пътищата. Миков обясни, че това са част от комплекса мерки за намаляване на смъртността по пътищата. Проверките ще се извършват, като се прави справка в автоматизираната система, където се съдържа и кубатурата на возилото. Министърът на вътрешните работи коментира още и въпроса за евентуална коалиция на БСП в бъдеще с ГЕРБ.

Запитан при какви нарушения ще се полага обществено полезен труд, Михаил Миков отговори така: „Неуважение към закона и затова вкарваме наказание, свързано с фактически мерки, какъвто е обществено полезният труд. Часовете за полагане на обществено полезен труд ще се полагат в зависимост от тежестта на нарушението", обясни той.

Министър Миков за  социалистическата партия: БСП последна ще пристане на ГЕРБ, ако се наложи да участват в коалиция. Това увери вътрешният министър Михаил Миков. Според него все още на ГЕРБ не може да се гледа като на демократична партия.

„На първо място, става въпрос за дясна партия, а ние сме най-далече от това. На втроро място няма яснота в профила на ГЕРБ като демократични механизми за партийно функциониране и като лидерска група. Това, че те са лидерска партия никой не го отрича, но от лидерската партия до тоталитарната партия крачката е много къса. В същото време, когато няма и време за ферментация на процесите, време за провеждане на две-три конференции, конгреси, за възпитаване в партийната членска маса на дух на истинска партийна демокрация, тогава в нея могат да попаднат хора с комерсиални или лични интереси, без да ги интересува платформата на партията и на партийния живот”, коментира още вътрешният министър.

Министър Миков даде и своята прогноза за предстоящия конгрес на БСП следващата седмица. Той увери, че няма да има драматични битки, ще бъдат очертани и резултати, които социалистическата партия в последните 20 години не е успяла да постигне. По думите му конгресът ще бъде без драми, а линията, която партията има ще бъде утвърдена.

Цялото интервю можете да прочетете ТУК.