Шишманци
Шишманци
Кметът на Белозем Иван Тачев смята, че трябва да се търси баланс на интересите
Завода за отпадъци в Шишманци
102183
Завода за отпадъци в Шишманци
  • Завода за отпадъци в Шишманци
Министър Нено Димов беше при протестиращите жители на населените места около завода за отпадъци в Шишманци. Ако заводът не изпълни исканията на местната и централната власт, кметовете ще застанат плътно до хората в защита на правата им, заяви кметът на Белозем Иван Тачев, съобщи "Дарик".

Нено Димов инспектира сметищата в Шишманци и Атия

Той уточни, че най-потърпевши от пожарите в депото са Шишманци и Болярино, но категорично трябва да се намери баланс между работата на завода и интересите на околните населени места. В събота министър Нено Димов съобщи, че се ограничава режима на работа на екозавода край Шишманци, където допреди седмица горя сметище. Отпадъците там вече няма да се депонират директно, а ще преминават обработка. Кметът на Белозем Иван Тачев подчерта, че всички в района настояват за безопасна работа на инсталацията.

Променят комплексното разрешително на завода край Шишманци

"Ние сме "за" завода да работи, но при определени условия, които представихме пред управата на завода. Той си има и хубавите страни - и четирите населени места ползваме преференции  - не плащаме такса преработка", коментира Тачев.

Той добави, че там се изкарва поминъкът на над 100 семейства, сред които и много роми.