/ БТА
Териториалните планове за справедлив преход са приети с единодушие от кабинета и с много ясни послания - централите да не бъдат затваряни преди 2038 г., да има много ясна стратегия по отношение на работните места, също така да има прозрачност по отношение на инвеститорите и инвестициите. Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по повод териториалните планове за въглищните централи.

По-рано днес се проведе извънредно заседание на Министерския съвет, след което премиерът акад. Николай Денков се обърна към протестиращите и ги призова да спрат с протестите и обясни какви решения са взети от кабинета.

„Правителството заявява своята готовност да бъдат предоставени компенсаторни пакети за хората, които имат нужда от такава помощ“, коментира тя.

Попитана стабилно ли е правителството, Мария Габриел отговори, че и ден като днешния показва, че кабинетът носи стабилност. „Докато се запази диалогът, прозрачността, откритостта, докато има повече прояви на политическа зрялост, които да носят отговори на грижите на гражданите правителството ще остане стабилно“, заяви вицепремиерът.

„Проява на политическа зрялост и далновидност ще е ротацията да се случи“, каза още Габриел.

 
БНТ, БТА