/ БТА
От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще вземат крайно решение за кабинета, след като чуят имената на министрите. "Очаквам кандидатът за премиер да проведе конструктивен диалог, цивилизован разговор, в който да има взаимно уважение. След като имаме общи цели, ще намерим и общи решения". Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медии пред Народното събрание във връзка с обявеното име на кандидат за премиер на „Има такъв народ“.

Пламен Николов е кандидатът за премиер на „Има такъв народ“, Радев му връчи мандата за правителство

Манолова изрази задоволство, че четири от приоритетите, които той обяви днес публично, съвпадат с приоритетите на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Тя заяви, че оценява положително изявлението на Тошко Йорданов, че подкрепата от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и от Демократична България е важна за „Има такъв народ“. Такова е очакването на българските граждани и на хората от протестите, категорична бе Манолова.

Кой е Пламен Николов - кандидатът за следващ министър-председтел на България

Очакванията са за правителство на промяната, а не на статуквото. Ще изчакаме следващата седмица да минат срещите, които ще проведе кандидатът за премиер с парламентарните групи. Ще искаме да чуем ангажименти и срокове, в които да се случи съдебната реформа, за начина, по който ще се преизчислят пенсиите, за социалната политика и компенсациите за фирмите, каза още тя.