Двуместен самолет се разби на летище Балчик. При кацането машината се ударила силно в пистата, преобърнала се и се запалила. Пилотът е загинал на място, съобщиха от Министерство на транспорта.

22 август: Малък самолет падна край Шумен (СНИМКИ)
 
В 17:45 ч. двуместният самолет „Cirrus” SR22 излетял от летище Лесново. Летял е в неконтролирано въздушно пространство на височина 3100 метра, след което преминал през въздушното пространство на летище Варна и в 18:54 ч. е предаден за кацане в Балчик. Пилотът е потвърдил, че е осъществил контакт с летателната площадка в Балчик и се е насочил за кацане.

21 август: Вертолет на военните скъса електропровод, няма пострадали
 
При кацането обаче се ударил силно в пистата, преобърнал се и се запалил. Пилотът е загинал на място. Той е на 52 години, от Варна, казаха от полицията в Добрич.

Предстои екип на Звеното за разследване на авиационни произшествия към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да започне разследване на инцидента.
 

11 юни: Военен хеликоптер падна край авиобаза Крумово, двама загинаха

„Направил е грубо кацане, което се дължи на силен страничен вятър, което може да го е изненадало”, коментира пред NOVA Христо Христов, който оглавява Звеното за разследване на авиационни произшествия към Министерството на транспорта.
 
„По-първоначалната информация, която имам аз, е имало северен вятър, пулсиращ. При кацане може да е по-трудно за хора с по-малко пилотски опит. Второ, според очевидци, самолетът е подходил с по-голяма скорост, направил е грубо кацане, на авиационен жаргон така се прави „козел” – подскача, превърта се през крило наляво, запалва се и пилотът загива на място”, разказа Христов.
 
Той обясни още, че обикновено има няколко причини за катастрофи в авиацията.
 
„Първата е човешкият фактор, втората е технически отказ и третата е неподходящи метеорологични условия”, коментира той.